31.8.2014

Kuorrutettu tiikerikakku

Kun äiti lauantaiaamuna pyysi mua tekemään kuivakakun, tulin ajatelleeksi etten ollut koskaan aiemmin sitä tehnyt. Ajattelin lätkäistä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja kuvasin koko projektin teidänkin iloksenne. Helppohan tämä oli, mutta maku oli hieman eri kuin ihan normissa kuivakakussa ;)


Tarvitset:
200 g rasvaa
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl kuohukermaa
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
appelsiinin tai sitruunan raastettu kuori

kuorrutus
0,75dl kuohukermaa
100g tummaa leivontasuklaata, vadelma


1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen ja hyvin sekoittaen.


2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.


3. Ota taikinasta noin 1/3 erilleen ja lisää siihen raastettu aitrushedelmän kuori. Lisää sitten isompaan taikinaosaan kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi puolet tummasta taikinasta vuokaan. Lisää myös vaalea taikina ja päälimmäiseksi loppu tumma taikina.


4. Paista kakku uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 45-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Kypsyyden voit kokeilla tikulla. Valmista suklaaganache. Kiehauta kerma kattilassa niin, että se ehtii juuri ja juuri kiehahtaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää sinne paloiteltu suklaa. Anna levätä ja sekoita. Kuorruta kakku.


Lepposta sunnuntaita, vielä ehtii lorvailla!

PS// oisko jollakin idiksiä, miks tuo kakku kohosi tuomosen ihmeellisen malliseks? Näyttää siltä kuin pohjaa olisi kaksi kerrosta.

2 kommenttia:

  1. Näyttää niiin hyvältä ja tosi hyviä kuvia!! (: Tuli mieleen että ootko meikäläinen? :D Siis nyt vasta silleen kunnolla luin sun blogia ja katoin tarkemmin sun kuvia nii kaiken järjen mukaan voisit olla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!

      Haha ei sitä näköjään voi olla huomaamatta ;)

      Poista

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥