8.7.2014

MISSISSIPILÄINEN MUD PIE

Nonni, nyt ois lupaamani reseptimerkinnän aika. Kokeilin pitkästä aikaa reseptiä joululahjaksi saamastani Suklaa - kirjasta.



taikina
225g (n. 3,5 dl) jauhoja ja ylimääräistä jauhottamiseen
2 rkl kaakaojauhetta
150g voita
2 rkl sokeria
1-2 rkl kylmää vettä
(lisäksi kuivattuja herneitä tai raakoja makaroneja. ei tuu taikinaan, painoksi vain)

täyte
175g voita
350g (n. 4dl) tummaa sirotesokeria (en löytäny tummaa, joten käytin ihan valkoista.)
4 kevyesti vatkattua munaa
4 rkl siivilöityä kaakaojauhetta
150g tummaa suklaata sulatettuna
3 dl kevytkermaa
1 tl suklaauutetta (en käyttänyt kun ei kaupoissa myydä, mutta vaikuttaa oikeestaan vaan väriin)

koristeluun
4,5 dl vaahdotettua kermaa (käytin 1,5 dl joten kermakerros ei ollut kovin korkea, mutta ei tuohon vuokaan ois enempää mahtunukkaan)


1. Taikina: siivilöi kaakaojauhe ja jauhot kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on nokareista.Sekoita joukkoon sokeri ja kylmää vettä, kunnes saat pehmeää taikinaa. Kääri taikinamöykky tuorekelmuun ja pane jääkaappiin 15 minuutiksi.

Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla pöydällä ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen vuoka (halkaisija 23 cm). Kaulittua taikinaa ei voi nostaa kokonaisena vuokaan, joten kannattaa vuorata palasilla, jotka kiinnitetään taputtelemalla yhteen. Peitä leivinpaperilla ja laita kuivattuja herneitä tai raakoja makaroneja paperin päälle painoksi. Paista pohjaa uunissa 190 asteessa, 15 min, ota paperi ja paino pois ja jatka paistamista vielä 10 min.



2. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Lisää samalla myös kaakaojauhe.


 3. Sulata suklaa ja vatkaa kahvikerman (käytin tavallista kermaa, ko en huomannu että tarviis jotain kahvikermaaki -.- ) (ja suklaauutteen) kanssa seoksen joukkoon.

Vähennä uunin lämpötilaa 160 asteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 45 min. tai kunnes täyte kiinteytyy.

Anna tortun jäähtyä, vatkaa kerma ja koristele.



Sellasta tänään. Oli muuten täyteläisintä mutakakkua mitä oon ikinä syöny! Ja varmaan makeintakin.

Oltiin sunnuntaina Hailuodossa, joten kesäkuvapläjäys tiedossa. Moimoi!

2 kommenttia:

  1. Huippu, pitääpä joskus testata!; kuulostaa niin superherkukta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, vaikkakin isotöinenhän tuo oli.

      Poista

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥