16.4.2014

Sitruunakakkuaurinko

Tiiättekö, sillon kun on liikkeessä ja on koko ajan tekemistä ei ehdi edes kyllästyä. Tuntuu että sillon on myös jotenki energisempi verrattuna tilanteeseen, jossa on lähes koko päivän maannut sängyllä ja nörtännyt puhelimella. Ihan huikee fiilis.

Pääsiäinen tosiaan lähestyy hirveetä kyytiä. Se tietää siis leipomista, jes. Tää tänään tasan vuoden kestänyt leivontablogi-innostus on tuonut tullessaan uusia tuulia näiden juhlapyhien suhteen. Ennen en jaksanut leipoa, ottaa selvää tai ollut edes kiinnostunut, mitä kyseiset juhlapyhät pitävät sisällään näin leipojan näkökulmasta. Nyt oon senki kuitenki huomannu, että juhlapyhinä oon just parhaimmillani. Joulu, pääsiäinen, vappu, kesä (ei oo juhlapyhä, mutta kuitenkin :D). Tää on eka pääsiäinen, jolloin ite leivon meidän herkkupöytään jotain. Aika yllätyksellistä, vai mitä ;)

Eniveis, mulla on teille huimat kaksi pääsiäisreseptiä kuvattuna. Tänään on Sitruunakakun vuoro. Ohje löytyi Yhteishyvän ruoka -lehdestä. Muokkasin tätä sen verran, että pähkinäkrokanttia en tehnyt lainkaan, koska isäni on allerginen. Täten myös nimi muuttui Pähkinäisestä sitruunakakusta pelkäksi sitruunakakuksi. Pähkinäkrokantin tilalla käytin mariannerouhetta.


Tarvitset:

pohja
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl leivinjauhetta

sitruunakreemi
3 kananmunan keltuaista
1,5dl sitruunamehua
1dl vettä
2dl sokeria
3rkl maissitärkkelystä
75g margariinia
1 sitruunan raastettu kuori
2dl kuohukermaa



1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi niin, että vaahdon kuohkeus säilyy. Eli periaatteessa aluksi tehään ihan perus neljän munan kakkupohja.

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm) ja levitä taikina siihen. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä.


2. Valmista kreemi. Kuumenna keltuaiset, sitruunamehu, vesi, sokeri ja maissitärkkelys teflonkattilassa koko ajan sekoittaen niin kauan, että seos sakenee ja kiehahtaa. Siirrä kattila syrjään ja vispilöi joukkoon kuutioitu, huoneenlämpöinen rasva. Mausta sitruunankuoriraasteella. Kaada kreemi kulhoon ja siirrä jääkaappiin n. 45 minuutiksi niin, että se on jäähtynyt. Vaahdota kerma ja lisää se sitruunakreemin joukkoon.


3. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja levitä puolet kreemistä täytteeksi. Laita myös mariannerouhetta täytteeseen kreemin päälle. Paina toinen osa alaosan ja täytteen päälle ja levitä loput kreemistä koko kakun päälle. Koristele haluamallsasi tavalla.

Nauti pääsiäisestä.


Senmoinen pääsiäispläjäys. Tätä ei vielä oo keritty maistamaan, perjantaina sitten. Uuni tuoreet kuvatkin teille, kerranki :D Niinkun sanottu, toinenkin keväinen resepti tuloillaan. Varmaan joudun ajastamaan, kun näyttäis olevan mukavasti tekemistä, mutta kahtos nyt.


Erittäin aurinkoisia ja iloisia päiviä teille!

xTellu

//tosi kiva, miten ootte innostunut kommentoimaan! Ne on päivän kohokohtia, kun blogiin on tullut kiva kommentti. Iso kiitos vaivastanne ja ajastanne, ootte parhaita

6 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää:) pakko koittaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna tuo tuohotaan täällä päässä, saas nähä miten on maun laita :D Kokeile ihmeessä!

      Poista
  2. Namm! Varmaan herkkua:p tänne on pakko aina kommentoija ku nii paras blogi!:)

    VastaaPoista
  3. Aiva ihanan näköstä! :) maku varmasti myös todella hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, toivotaan! ;) Tänään maistellaan.

      Poista

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥