14.3.2014

Orange-liquorice cupcakes

Sillon kun on ärsyttävä ja vihainen olo, ei mulla ensimmäisenä oo mielessä että "pitäskö sitä mennä bloggaamaan". Sillon ei riitä kiinnostus ja tekstistä tulee inhottavaa luettavaa. Oon yrittäny pitää tän blogin positiivisena postauksesta toiseen. Siks postausvälitkin ehkä on vähän pitkiä. Välissä on huonja päiviä jolloin ei millään jaksais aamulla edes sängystä nousta. Syynä tietysti muu kuin väsymys, koska saan ihan hyvin nukuttua.

Mutta edelleen jatkan iloisen luettavan kannalla, joten mennään illan asiaan! Appelsiini-lakritsikuppikakut oli mulle ihan uus juttu. Heti reseptin nähtyäni Pirkka ruoka- lehdessä pistin mieleen että viikonloppuna. Ja mikäs olisi sen parempi tapa alottaa viikonloppu, kuin leipomalla nämä erittäin herkulliset yksilöt!

Pitemmittä puheitta, ei muuta kuin varaamaan jo ainekset siitä, nyt leivotaan ehkä maailman herkullisimpia kuppikakkuja!


Tarvitset:

1 ps (100 g) lakritsipaloja
vettä

pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl ranskankermaa
1 dl (100 g) juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
1/2 dl appelsiinimehua
2 munaa

kuorrutus
50 g pehmeää voita
2 rs 180g:n appelsiinituorejuustoa
4 dl tomusokeria
lakritsikastiketta
strösseliä koristeluun


1. Pilko lakritsipalat mahollisimman pieniin osiin. Kiehauta muutama ruokalusikallinen vettä ja lisää palat veteen. Anna palojen hiljalleen sulaa nesteeseen. Anna kattilan edelleen olla pienellä lämmöllä olevan hellan päällä. Lisää nettä kun edellinen on haihtunut. Lakritsin ei tarvi sulaa kokonaan, pieniä sattumia voi jättää.


(pahoittelut kuvasta, en huomannut säätää kameran valkotasapainoa lampunvaihdoksen jälkeen :( )
2. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri kulhossa keskenään. Lisää seokseen rasva, ranskankerma, appelsiinimehu ja munat. Sekoita ja lisää alussa tehty lakritsiseos.


3. Jaa taikina pieniin muffinivuokiin täyttäen enintään 2/3 vuoasta. Taikina nimittäin kohoaa uunissa ihan kivasti. Paista 200 asteessa noin 15 min.


4. Kun taikina on uunissa, valmista kuorrutus. Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään. Kun seos on tasainen, lisää tomusokeri ja annostele kuorrute pursotinpussiin.


5. Töki paistuneiden taikinoiden keskelle kolot, joihin tursaat lakritsikastiketta.

Pursota sitten kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele.


Mulla lopputulos näytti tältä, eikä maussakaan ollut mitään pahaa sanomista. Appelsiini + lakritsi = NAM.



Nauttikaa hei viikonlopusta, sellaisen kun ootte ansainnu!

xTellu



//ps taidan olla edistynyt; KAKSI leivontapostausta peräjälkeen!
pps tänään kokeilin ekaa kertaa noita silikonisia muffinivuokia, ja ne oli just niin käteviä ja ihania ku kuvittelinki! Suosittelen lämpimästi. Mun vuoat on saatu lahjaksi.

4 kommenttia:

  1. Nam pakko kokeilla !

    VastaaPoista
  2. Anonyymi6/4/14 22:30

    minkä merkkistä lakritsikastiketta käytit? mulla itellä oli oiskohan pirkkaa ja se maistu ihan ns. "teollisuudelle", niin mietin, että mikä ois parempaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajjaa! Ite käytin myös muistaakseni Pirkkaa, mutta en hirveästi huomannu maussa mitään :o

      Poista

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥