8.1.2014

perhesuklaakakku

Leivoin sunnuntaina meille herkkua suomen peliä varten. (kuka katto?) Kakun ääressä sitte jännitettiin pikkuleijoninen taistelua, ja mun mielestä se oli huikea! Saipaha ruotsin joukkue sitä mitä tilas; itkua ja piikittelyä.

Mutta se on ollutta ja mennyttä se, pysytään nyt aiheessa! Tein siitä Suklaa- kirjasta ekan ohjeen, ja jaanpa sen nyt teidän kanssa. Ohje oli helppo ja nopea, extemporeleivontaan sopiva.


Ainekset:
125g margariinia
125g (n.1,5 dl) hienoa sokeria
2 kananmunaa
1 rkl siirappia
125g (n. 2dl)siivilöityjä jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl siivilöityä kaakaojauhetta

täyte ja päällyste
50g (n. 1 3/4dl) siivilöityä tomusokeria
2rkl voita
100g valko- tai maitosuklaata
hiukan maito- tai valkosuklaata


♥ Sekoita kaikki ainekset keskenään puuhaarukalla tai sähkövatkaimella. Voitele kaksi irtopohjavuokaa (halkaisija 18 cm (mää tein irtopohjavuoalla jonka halkaisija oli 24cm)) kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla. jaa taikina vuokiin (tai jos teet samassa vuoassa ni puolita se taikina ja paista toinen puoli eka). Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen ja paista kakkupohjia 20 min. tai kunnes ne antaa painettaessa hieman myöten (huomaa kirjakielisyys :D).


♥ Anna kakkupohjien jäähtyä vuoissa vähän aikaa ja siirrä ne sitten kakkuritilälle jäähtymään kokonan.


♥ Kun kakkupohjat on jäähtymässä, valmista täyte. Vatkaa tomusokeri ja voi pehmeäksi, vaahtomaiseksi seokseksi. Sulata suklaa ja lisää se seokseen. Levitä seos toiselle kakkupohjalle ja laita toinen pohja päälle.


♥ Kas näin. Mää muuten lisäsin tohon täytteeseen vielä semmosen vaahtoutuvan suklaakastikkeen, koska se oli jääny jääkaappiin edellisenä iltana. Että siks näyttää ja maistuu eriltä ku todennäkösesti tuo alkuperänen täyte. :D


♥ Kakun voi toki koristella miten tahtoo, mulla senäytti tältä ^^


Mun mielestä toi oli ihan hyvää, varsinki sen pelin ääressä, jeee! (toi ylempi pohja oli mulla vähänn ohuempi ku tein sen yhessä toisessa vuoassa niin... :D)

Koulu ja arki on alkanu aika okei mun kohalla. Rytmin kääntämisessä ei oo ollu mitään ongelmaa ja kouluunki tottuu aika äkkiä. Hassua että kohta on taas viikonloppu..

Oottekos te kui hyvi saanu arjesta kiinni? ;)

Ei tällä erää muuta, moimoi♥

xTellu

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää niiin herkulliselta!
    Kyllä se loma alko tuntumaan aika puuduttavalta ni oli oikeastaan ihan mukava mennä kouluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli!

      Niimpä.... Ei meän mittasella lomalla ehtiny tylsistyä :DD

      Poista

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥