12.12.2013

Kakkukeksit

Oooj, tykkäsitte mun pikkusiskosta :3

Hengissä ollaan, ja vieläpä ihan mahtavalla fiiliksellä! Viimenen koe oli tänään, ja arvosanoihinkin voin sanoa olevani todella tyytyväinen. Siis mitä? Jouluun on enää 12 yötä!

Viime viikolla leivoin tikkareita, joista tulikin keksejä :/ Taikina oli siis tarkoitettu tikkareille, mutta kun en omista tikkarivuokaa, niin taikinapallothan leviää pellillä ja niistä tulee keksejä.

Ohjeen kuitenkin nyt jaan teille, tulihan nuista ihan hienoja :D Ja sellaisia vuokia saapi ainakin Prismasta, jos tiiätte minkälaisia ne on (googlesta ei löytynyt kuvaa :/) . Mutta, mennäänhän asiaan.







 Taikina:
75 g margariinia
3/4 dl sokeria 
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa

koristeeksi
100g valkosuklaata
100g maitosuklaata
strösseleitä


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. 




 Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon maidon kanssa. Aseta taikina joko pellille tai tikkarivuokaa, riippuen siitä haluatko keksejä vai tikkareita. Paista uunissa 175 asteessa 20 minuuttia.




 Kun tikkarit/keksit ovat uunissa, sulata suklaat vesihauteessa.







 Kuorruta keksit ja ripottele päälle strösseliä tai dippaa tikkaripallot suklaaseen ja laita vuokaan pystyyn. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.



 Aika pahasti ottaa mun silmään toi edellisen kuvan vihreä lautanen ja tän kuvan ihana jouluinen tunnelma. Eivät oikein sovi keskenään. Mutta olisko se tylsä, jos en vaiheista laittaisi kuvia, ohjeen ja lopputuloksen vain? Kaipaan teidän mielipiteitä.



 Tulikohan tässä nyt vähän yliannostus joulua? :D Okei, joulua ei voi koskaan olla liikaa niin antaa mennä nyt vaan. Ja sehän on vaan kerran vuodessa.

Ehkä parasta leipomisessa on se, kun saa kuvata lopputuloksen. Näperrystä, väkerrystä, tuo näyttää hyvältä, sommittelua, kameran kanssa tappelua. Sikshän mä tätä teen, koska tykkään tästä.

Malttakaa vielä viikko! Ihanaa joulun odotusta♥

xTellu

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, I like <3 ehottomasti kuvia jatkossakin vaiheista ja oisko mahollista jos kuvaisit mydayn tai vastaavan?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihana että miellytti silmää :)

      joo aattelin pitää salassa mut tulossa on my day! :D

      Poista

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥