24.9.2013

Tonnikalapiirakka

Vähään aikaan taas jotain leipomusta. Tällä kertaa vuorossa on vähän suolasempi piirakka, joka ehkä hiukan maistuu pizzalle, mutta on mun mielestä parempaa, ja ehkä terveellisempääkin! Dodii:


Ainekset:
100g voita (huoneen lämpöistä)
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3-5 rkl vettä/maitoa

päälle
70g tomaattipyrettä (semmone pikkune purkki)
1 prk tonnikalaa öljyssä
1 sipuli (pannulla kuullotettuna) tai sipulijauhetta
tilliä
juustoraastetta
2 munaa
2 dl maitoa



 1 . Sekoita kuivat aineet keskenään (vehnäj., suola ja leivinjauhe) ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää neste. Mää laitoin vettä 5 rkl ja hyvää tuli.


2 . Nesteen lisäämisen jälkeen takinasta tulee möykky, joka taputellaan vuokaan. Kas näin:



 3 . Lissääppä taputellun taikinan päälle tomaatti pyre (tossa toi purkki muute) ja...


... tonnikala. Lisää tässä vaiheessa sipuli JOS et tee sipulijauheesta.



 4 . Valmista sitten päällinen eli maito, munat, sipulijauhe ja juustoraaste. Sipulijauhetta 'yksi kerros' eli nuin niinku tuota tilliä on tuossa oikean puoleisessa kuvassa. Juustoraastetta sen verran, että se taikina on juustoista. Tuossa aines- osassa ei sen takia oo määriä näien kohalla, koska sitä on tosi hankala määrittää. Lisää sen jälkeen tilliä 'reilu yks kerros' eli vähän enemmän kuin tossa kuvassa. Saa olla aika vihreänä.



 5 . Kaada sitten edellä tehty seos piirakkapohjan päälle, ja levitä juustoraaste tasaisesti. Ellet sitten halua sinne semmosia juustopaakkuja. Ne voi olla syödessä vähän ilettäviä.


Paista piirakka 200 asteessa n. 30 min.




Ja sen jälkeen SYÖ SE. Tässäpä vähän erikoisempaa piirakkaa! Kertokaaha mitä tyksitte, jos ootte maistanu, tai ite leivotte!


Reipasta viikonalkua!


PS kuvarobleema ohi, joten tsekatkaa alempi postaus! :)



xTellu

2 kommenttia:

  1. tuo on toooosi hyvvää !! (söin sitä teillä ;);) ) -entta

    VastaaPoista

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥