24.6.2013

Helppo mustikkakakku

Vihdoin sain aikaseks raahattua itteni tähän koneelle ja muokkaamaan kuvat ja kirjottamaan ohjeet. Tää päivä alko lupaavasti kolmellakymmenellä asteella, mutta jotenki noi pilvet keräänty komeesti tonne taivaalle ja esti salavaivihkaa mun auringonotto aikeet. No voihan.

Mennää suoraan asiaan. Apauttiaralla kaks kuukautta (:oo) sitten tein tämmösen helpon mustikkakakun kun katottiin suomipeliä. Osottautu aikas namiksi, joten saatte teki nyt herkutella hauskasta ja kesäisestä mustikkakakusta, vaikka nyt sitte siinä ruudun ääressä. En oo aikasemmin maistanu/tehny tämmöstä, joten oli kiva kokeilla jotain uutta, mutta kuitenkin vanhaa, tuttua ja turvallista.

Jaarittelut sikseen ja töihin.





Ainekset:
150g voita/leivontamargariinia
1,5 dl sokeria 
3 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjautetta
2 tl vainljasokeria
200g mustikoita (pakasete)

kuorrutus
1 rs (200g) pirkka kevyt maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl raskankermaa
2 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua 



 1. Voitele irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla.


2.  Vatkaa pehmeä voi, sokeri, munat ja ranskankerma sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. ( HUOM! Ranskankermapurkissa on 1,5 dl sitä kermaa, josta 1 dl menee pohjaan ja 0,5 dl kuorrutteeseen)

 3. Sekoita 3 dl jauhoja, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.

 4. Lisää jauhoseos taikinaan.

 5. Pyörittele jäiset mustikat lopuissa jauhoissa (0,5 dl) ja sekoita varovasti taikinan joukkoon.


 6. Levitä taikina vuokaan. Elä pelästy jos siitä tulee vähän violettia, se kyllä muuttaa väriään uunissa :D


 7. Paista hieman keskitasoa alempana 175 asteessa n. 40 min. (jos käytät tuoreita mustikoita, lyhennä paistoaikaa)


 8. Kun kakkuparka on uunissa paahtumassa, tee kuorrutus. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset kulhossa. Lisää tomusokeria, jos kuorrutus on löysää.

 9. Lisää kuorrutus jähtyneen kakun päälle. JA tadaa! Koristele mustikoilla, tai miten ikinä sen ite tahot koristella. Meillä ei ollu enempää mustikoita, niin laitoin marianne raetta. Sopi kyllä hyvin! :)

 Niin ja myöhäiset juhannukset...! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥