23.4.2013

Daim-kakku

Tämän mää siis tein jo eilen, muutta sen piti hyytyä yön yli jääkaapissa, joten koristelin sen sitten vasta tänään.

Tää oli vähän niinku iskän synttärikakku, mutta koristelin sen vähän erillätavalla, koska se ei ite voi syyä tätä, koska daim.


 Ainekset:
pohja
300g dominoita
50g voita

täyte
6 liivatelehteä
2prk flora vispiä
1,5 dl tomusokeria
3tl vanilliinisokeria
1prk rahkaa
1prk vaniljatuorejuustoa
1 levy fazerin sinistä 
2pss daim muruja tai rouhetta 

1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sillen pussissa, niinku pika banoffee, ja lisää sulatettu rasva. Painele keksimössö irtopohjavuokaan.


 2. Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen.



 3. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tomu- ja vanilliinisokeri, rahka ja vaniljatuorejuusto.



4. Sulata suklaalevy vesihauteessa, ja lisää se jauhorahkaseokseen.


 5. Lisää toinen daim-muru/rouhe pussi taikinaan.



 6. Purista liivatteet kuivaksi, ja liota ne tulikuumaan (vaikka vedenkeittimellä keitettyyn) veteen, jota on yhteensä n. 1/2-1 dl. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, ja anna hyytyä yön yli.



 7. Koristele daim-muruilla/ rouheella.

 Ja wau! :D


Tässä vielä haaste; koittakaapa saada reuna yhtä siloseks, ku minä! ;D

Oli muuten tosi hyvää! Tätä en oo ite koskaan ennen tehny, mutta oon syöny ;) Kannattaa kokeilla!

Ja semmonen vielä, että täällä ei missään kaupassa myydä tuota vaniljatuorejuustoa, niin mää laitoin purkillisen philadelphia-tuorejuustoa ja teelusikan enemmän vanilliinisokeria, kuin ohjeessa ;)

2 kommenttia:

  1. Namm ku herkun näkönen resepti ja muutenki ihana blogi! söpö nimi :3

    ❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

    VastaaPoista

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥